19 de maig 2008

Terra de vins

Entre San Rafael i Tucumán hi ha una vasta extensió de terres fèrtils, amb un clima òptim (semblant al del Mediterrani) pel creixement de vinyes i l'elaboració de vi. Tota la producció vinícola d'Argentina neix a les bodegues d'aquí de les quals les D.O. de Mendoza i San Juan en són les més reconegudes internacionalment. Els Argentins ens diuen, és clar, que els seus vins són els millors del mercat. Paradoxalment els Xilens ens digueren que els seus són actualment els nº 1. Personalment penso que no hi ha res millor que un bon Priorat. Aquestes terres van patir una forta onada migratòria de catalans i andalusos de postguerra. No és d'extranyar doncs la proliferació de vinyes i camps d'oliveres arreu. Però no vam visitar cap Casal Català, sinó el Centre Andalús de San Rafael. La rebuda va ser inesperada...
Un tour de tot un dia amb un matrimoni, ell originari d'Almeria, amb visita als voltants de la població, entrada a una bodega familiar , passejada per la mateixa San Rafael amb explicació continuada, sopar i ressopó amb la família.
Tot un luxe del qual no en podíem fugir.

1 comentari:

CALENDOR ha dit...

Terra de vins i Peix.
Hasta aquí podiamos llegar , pero bueno que es esto , os estais pasando.
Siempre he pensado que sentir envidia no es productivo y que no reporta ningún beneficio, pero os veo con esa carpa tan xula delante de vuestras narices y sonriendo como si tal cosa, que mi envidia comienza a segregar babas que me cuesta controlar , caen por el suelo y todo se vuelve viscoso, por momentos me siento aturdido, me parece que voy a parder el conocimiento , pero al instante, la razón lo pone todo en su lugar, envidia vale, pero de Eva y Romà no.
Lo mejor es seguir disfrutando con vosotros, me siento feliz de ver vuestras caras sonriente.
J.R.